top of page

AIKYA

Vandana was designed with modern architecture in mind, creating a home that would suit anyone’s needs, from a family to an individual. This was a new concept, as every space in the home had its set of rules and regulations for the people who lived in it.The design intent was to create an introverted courtyard for congregation as the artist retreat is set in a serene context. This brings people together as a community while keeping their privacy intact. A strong visual linear axis infused with the fluidic circulation creates the journey for one within the space.

he central spine is divided into three courts. The entrance court which is more public, the performance court which is a space for culmination and celebration and the court of theatre as a destination which is private and accommodates larger gatherings. Moving through these courts offers a glimpse into the other spaces which peak the curiosity of the user to discover and meander.The reception opens up to the swimming pool, the pathway to rooms and the entrance. Therefore the reception acts as an anchor point within the community that brings people together as well as serving as a transition space.

 

A retreat is a space that can influence one’s mood in delightful ways, calming their mind and changing perspectives in life. It enhances these experiences by allowing the user to connect with elements of nature in distinctive ways, stirring up curiosity to explore each of these spaces.

Project Specs:

Area:10,800 sqft ( Plot), ,,,11000 sqft  built area 

Floors: g+1 

Features: indoor courtyard, swimming pool, water body.

Amenities:

Style: Urban, Contemporary, sustainable

10.jpg
9.jpg
2.jpg
bottom of page